Romsilva, actiune masiva de impadurire lansata in perioada urmatoare

Facebook
Twitter

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, va demara o noua campanie de impadurire pe o suprafata de 1.100 de hectare, in cadrul careia se vor utiliza aproximativ 3,7 milioane de puieti forestieri, noteaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Regiei, suma totala alocata pentru aceasta etapa se ridica la 11,2 milioane de lei.

Cele mai extinse lucrari de impadurire in fondul forestier de stat se desfasoara in judetele Dolj (172 de hectare), Calarasi (132 de hectare), Braila (113 hectare) si Ialomita (98 de hectare).

„Lucrarile de plantare din Romania se realizeaza primavara, preponderent in zonele de munte si deal, iar lucrarile de toamna se desfasoara la altitudini mici, in zonele de campie si silvostepa, distributia lucrarilor fiind fundamentata prin cercetari stiintifice si practica silvica din ultimele decenii”, precizeaza Regia.

Romsilva, despre programul pentru regenerarea padurilor

Potrivit datelor Romsilva, programul pentru regenerarea padurilor din acest an prevede lucrari pe 12.881 de hectare. Dintre acestea, 8.443 ha se vor regenera natural si 4.448 ha in mod artificial. Bugetul alocat in 2018 pentru lucrarile de regenerare si intretinere a acestora se va ridica la 167,4 milioane de lei.

Institutia mentioneaza ca a cheltuit pentru lucrarile de impadurire de primavara 61,3 milioane de lei pentru regenerarea naturala si artificiala a 10.779 de hectare, din care regenerari naturale pe 7.212 hectare si regenerari artificiale pe 3.567 de hectare, fiind plantati peste 22 de milioane de puieti forestieri. Toti puietii forestieri plantati in lucrarile de impadurire din primavara si toamna provin din pepinierele Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva.

Puietii plantati de Romsilva in ultimii cinci ani

Statistica oficiala releva ca, in ultimii cinci ani, in padurile de stat administrate de Romsilva au fost plantati peste 187 de milioane de puieti forestieri, fiind regenerate 50.034 de hectare pe cale naturala si 31.836 de hectare prin impaduriri. Cheltuielile s-au ridicat la peste 570 de milioane de lei.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare de paduri proprietate publica a statului si 22 de parcuri nationale si naturale, cu o suprafata de aproximativ 850.000 de hectare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE