Romsilva aloca bani pentru impaduriri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Romsilva planuieste sa investeasca 167 milioane de lei in acest an pentru impaduriri iar prima actiune se va baza pe construirea unei perdele forestiere de protectie pentru autostrada Soarelui noteaza Agerpres.

Cea mai recenta actiune de impadurire a Romsilva s-a finalizat in urma cu doar cateva zile iar in cadrul acesteia a fost realizata o perdea forestiera de 2,4 hectare, avand o lungime de 751 metri. Amplasamentul are rolul de a proteja autostrada Soarelui de fenomenele meteo nefavorabile.

In continuare, Romsilva planuieste sa demareze astfel de actiuni in mai multe judete din tara. Cel mai mare tronson de perdele forestiere va fi realizat in judetul Calarasi, unde o suprafata de 5,8 hectare va fi impadurita.

Programul de infiintare a perdelelor forestiere va viza A1, A2 si A4, Centura Bucuresti si drumurile nationale DN1, DN2, DN2B, DN3, DN4, DN7 si DN21. Astfel, va fi impadurita o suprafata de 594,54 hectare de teren, pe o lungime totala de 198,3 kilometri. Investitia totala va costa 34,99 milioane de lei.

Romsilva, 12.881 hectare de padure vor fi regenerate

Romsilva planuieste sa planteze 24,8 milioane de puieti forestieri in cursul Lunii Plantarii Arborilor, cu scopul de a regenera 9.383 hectare din padurile aflate in proprietatea statului. In cadrul campaniilor de impaduriri din primavara si toamna, Regia Nationala a Padurilor va asigura reimpadurirea a 12.881 hectare. 4.448 ha vor fi regenerate prin reimpaduriri pe cand 8.433 ha se vor regenera in mod natural.

Mai mult, voluntarii care doresc sa se implice in reimpadurirea tarii au la dispozitie un milion de puieti, care le vor fi oferiti gratuit.

In prezent, Romsilva are in administrare peste 3,14 milioane hectare de teren aflate in proprietatea statului si inca 1 milion de hectare pe care le administreaza pe baze contractuale. Din 1989, Romsilva a reusit regenerarea a peste 540.000 hectare de padure.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE