septembrie 19, 2021

Doua terenuri agricole din Neamt, inundate. Cod galben de inundatii in 22 de judete

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform unei declaratii a purtatorului de cuvant ISU Neamt, doua terenuri agricole din localitatea Galu – comuna Poiana Teiului au inundate, din cauza unui blocaj de gheata aparut pe raul Bistrita, noteaza Agerpres.

,,Evolutia fenomenului a fost monitorizata de echipaje de la ISU si specialisti de la Sistemul de Gospodarire a Apelor. La acest moment, dupa deschiderea acumularii de la Topoliceni, situatia a revenit la normal, cursul de apa fiind liber cu formatiuni de gheata”, a declarat Adrian Rotaru, purtator de cuvant al ISU Neamt.

Si cateva gospodarii din aceeasi localitate au fost inundate, insa proprietarii au refuzat ajutorul pompierilor, cand acestia s-au oferit sa scoata apa prin intermediul motopompelor, mai spune reprezentantul ISU Neamt.

Cod portocaliu de inundatii in cinci judete

Conform avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, rauri din cinci judete se afla in alerta de cod portocaliu si 22 de judete se afla sub avertizare meteorologica de cod galben, noteaza Agerpres.

Potrivit avertizarilor, codul portocaliu se instituie pe raurile din bazinele hidrografice Crasna- bazin mijlociu si inferior (judetul Satu Mare), Olt (sector S.H. Hoghiz – amonte S.H. Sebes Olt) – judetele Brasov si Sibiu.

Codul galben de inundatii vizeaza raurile din bazinele hidrografice Tur – bazin inferior, Lapus – bazin inferior (judetele Maramures si Satu Mare), Ier (judetele Satu Mare si Bihor), Barcau – bazin mijlociu si inferior (judetele Salaj si Bihor), Mures (bazin superior aval S.H. Rastolita – amonte confluenta Aries) – judetele Mures si Bistrita Nasaud, Tarnava Mare, Tarnava Mica (judetele Harghita, Mures, Sibiu si Alba), Aries (judetele Alba si Cluj), Timis – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Barzava, Moravita (judetele Caras Severin si Timis), Caras, Nera (judetul Caras Severin), Olt – bazin mijlociu si inferior (judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Gorj, Arges, Dolj si Olt), Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Vedea – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Arges, Olt si Teleorman), Arges – bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Arges si Dambovita), raurile mici din judetul Constanta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE