septembrie 28, 2021

Atentie fermieri: se anunta schimbari ale vremii in urmatoarele saptamani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform celei mai recente prognoze ANM, temperaturile medii din saptamanile imediat urmatoare vor creste semnificativ, pe teritoriul intregii tari. Totusi, dupa 26 martie se vor inregistra si precipitatii sub forma de ploaie in intreaga tara, relateaza Agerpres.

In Banat, temperaturile vor continua sa scada pana pe 23 martie, ajungand la valori diurne de 3 grade si nocturne de pana la -5 grade Celsius. In aceasta perioada se vor inregistra si ninsori moderate cantitativ.  Dupa 23 martie, vremea se va incalzi iar temperaturile medii se vor situa in jurul a 10-13 grade Celsius. Dupa 26 martie va creste si probabilitatea aparitiei de precipitatii sub forma de ploaie.

In Crisana, temperaturile isi vor mentine valorile scazute pana pe 23 martie, cu maxime de 1-3 grade si minime de la -1 pana la -6 grade Celsius. Intre 20-23 martie va exista probabilitatea de ninsori slabe cantitativ, care se vor transforma in ploi dupa 23 martie. In aceasta regiune, vremea se va incalzi abia dupa 26 martie cand temperaturile se vor situa in jurul valorilor de 19-23 grade Celsius.

Transilvania, temperaturile vor scadea extrem de mult

In Transilvania, vremea va continua sa scada si mai mult, temperaturile fiind extrem de scazute pentru aceasta perioada. Intre 23 – 25 martie, valorile termice vor fi negative iar temperatura va ajunge chiar si la -10 grade Celsius, in special dimineata. Abia dupa sfarsitul saptamanii vremea se va incalzi ajungand la valori de 8 – 10 grade Celsius, normale pentru acea perioada. Totusi, temperaturile nocturne vor inregistra valori negative, ajungand la -4 grade Celsius. Precipitatii moderate cantitativ sub forma de ninsoare se vor inregistra pana pe data de 25 martie, iar dupa 27 martie acestea se vor transforma in ploi.

Si in Maramures temperaturile vor fi extrem de scazute pentru aceasta perioada, cu medii diurne de 2 grade Celsius si nocturne de -9 grade. Totusi, temperaturile vor creste in perioada 23-26 martie, ajungand la valori normale pentru aceasta perioada. Probabilitatea de precipitatii va fi una scazuta, accentuandu-se in special dupa 27 martie.

Moldova, doua zile de ninsori

In Moldova, vremea va fi de asemenea rece, temperaturile situandu-se in jurul valorilor de -4 grade Celsius. Dupa 23 martie, temperaturile nu vor mai scadea sub 0 grade Celsius si vor ajunge chiar la valori de 8-11 grade Celsius. Cel mai frig va fi in diminetile de 23 si 24 martie cand temperaturile vor ajunge si la – 10 grade Celsius.  Intre 20-22 martie se vor inregistra ninsori, care se vor transforma treptat in precipitatii sub forma de ploaie.

In Dobrogea, temperaturile vor fi in continuare scazute, in jurul valorilor maxime de 1 – 6 grade Celsius si minime intre -4 si 0 grade Celsius. Dupa 26 martie, vremea se va incalzi ajungand la maxime de 11 grade Celsius. Precipitatii mixte vor fi inregistrate intre 20-23 martie iar dupa 26 va exista o sansa marita de ploaie.

Muntenia, vreme foarte rece pana pe 28 martie

Intre 20-23 martie, vremea in Muntenia va fi extrem de rece pentru valorile normale ale acestei perioade, cu medii intre un grad si trei grade Celsius. Vremea se va incalzi abia dupa 28 martie, iar pana pe 23 martie, precipitatiile vor fi continue si zilnice, in mare parte sub forma de lapovita si ninsoare.

In Oltenia, vremea va fi mai rece decat normalul din aceasta perioada, inregistrandu-se valori maxime cuprinse intre doua si patru grade Celsius. Dupa 26 martie, vremea se va incalzi si pana la sfarsitul lunii, temperaturile se vor situa in jurul valorilor de 12 – 13 grade Celsius. Precipitatii importante sub forma de lapovita si ninsoare se vor manifesta pana pe 23 martie.

La munte, temperaturile vor fi scazute pentru aceasta perioada insa vor ramane in jurul valorii de 0 grade Celsius. Cele mai scazute temperaturi se vor inregistra in jurul datei de 23 martie, cand valorile se vor situa intre -6 si -12 grade Celsius. Vremea se va incalzi dupa 25 martie cu medii termice diurne de 3 grade si nocturne de -3 grade Celsius.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE