Noi modalitati de a accesa fonduri europene, discutate in cadrul unei conferinte. Cine poate participa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia Euractiv organizeaza un eveniment dedicat agriculturii europene, in care se vor dezbate oportunitatile de finantare pe care fermierii le au si cum pot acestia sa acceseze mai usor fonduri europene.

Conferinta ,,Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC. Oportunitati de finantare din domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale’’ va avea loc pe 26 martie la Hotel Intercontinental Bucuresti, iar participarea este gratuita, bazata pe completarea unui formular, in care participantii vor trebui sa-si specifice datele personale, sa adreseze o intrebare pentru vorbitori, sa-si detalieze experienta in accesarea de fonduri europene si sa specifice domeniile de interes in accesarea de fonduri prin PNDR/POCU. Formularul se va trimite pe adresa de e-mail conferinte@euractiv.ro pana la data de 22 martie.

 

Nume participant
Companie/institutie
Functie
Telefon, e-mail
O intrebare pentru vorbitori
Experienta in accesarea de fonduri europene si/sau finantari private
Domenii de interes in accesarea de fonduri prin PNDR/POCU

 

Cine va participa la eveniment

Conferinta va fi deschisa de Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea si de directorul general adjunct al DG AGRI si membru in Comisia Europeana, Mihail Dumitru.

Evenimentul va aborda problema dezvoltarii rurale la nivel unitar, pe intreg teritoriul UE, in conditiile in care diferentele structurale existente pe teren impiedica buna desfasurare a masurilor specifice dezvoltarii.

Modificarile aduse Politicii Agricole Comune si care vor fi implementate din 2020 promit sa asigure o dezvoltare rurala specifica, mulata pe nevoile fiecarei regiuni. Astfel, noul PAC va contribui cu masuri specifice, pentru a proteja pietele comune si pentru a asigura o agricultura europeana cat mai competitiva.

Scopul conferintei

Prin conferinta ,,Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC’’, fermierii vor avea sansa de a interactiona cu oficiali ai institutiilor nationale si europene si alte persoane abilitate in a oferi sprijin fermierilor pentru accesarea de fonduri europene.

In cadrul evenimentelor se vor prezenta si anumite proiecte dezvoltate prin fonduri europene, ce vor servi ca inspiratie fermierilor ce doresc sa beneficieze de sprijinul UE. Reprezentanti ai Comisiei Europene, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, APIA, AFIR, AM PNDR, ai organizatiilor non-guvernamentale care activeaza in domeniu si beneficiari de fonduri europene prin PNDR vor prezenta aceste teme si vor raspunde intrebarilor specifice adresate de participanti.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE