Ministrul Denes: Romania are, dupa Ucraina, cea mai mare suprafata de paduri inscrisa in patrimoniul UNESCO

Facebook
Twitter

Potrivit ministrului Apelor si Padurilor, Ioan Denes, Romania detine in prezent cea mai mare suprafata de padure inscrisa in Patrimoniul UNESCO, dupa Ucraina, noteaza Agerpres.

„Anul 2019 este un an important pentru Romania, avand in vedere ca ne-am angajat ca, in acest an, sa organizam acest workshop de la Sibiu pentru elaborarea Ghidului de bune practici privind managementul padurilor din zona tampon a Siturilor UNESCO. La aceasta data, dupa definitivarea listei cu paduri UNESCO, care a avut loc la Adunarea Generala a Comitetului Patrimoniului Mondial UNESCO, care s-a desfasurat la Cracovia, in perioada 4-12 iulie 2017, Romania are, dupa Ucraina, cea mai mare suprafata de paduri inscrisa in lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Dintre marturiile exceptionale ale istoriei umanitatii si ale istoriei naturale, cele mai valoroase sunt incluse in patrimoniul mondial UNESCO, pentru ca salvarea si conservarea lor sunt importante pentru comunitatea mondiala”, explica ministrul.

Reuniunea statelor cu paduri inscrise in Patrimoniul UNESCO, organizata in Gura Humorului

Ioan Denes a mai anuntat ca Reuniunea anuala a reprezentantilor celor 12 state care au paduri inscrise in lista Patrimoniului Mondial UNESCO va avea loc in perioada 22-23 mai 2019 la Gura Humorului.

„La Suceava, Romania are, poate, cea mai veche padure, declarata inca din anul 1907 ca fiind padure naturala (Codrul secular Slatioara), componenta a sitului. Intalnirea de la Gura Humorului este una importanta, deoarece, dumneavoastra, specialistii, veti elabora documentele necesare pentru a putea pregati sustinerea unei rezolutii favorabile la urmatoarea adunare generala a Comitetului patrimoniului UNESCO, care va avea loc la Baku, Azerbaijan, in iulie 2019″,  mai spune oficialul.

In prezent, Romania are cea mai mare suprafata de fag din Uniunea Europeana, de 23.983 hectare ( 26,7%), iar Ucraina cea mai mare suprafata de paduri de fag din Europa, de 26.742 hectare (29,8%).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE