Ministrul Daea, discutii despre infrastructura de irigatii si despre PNDR

Facebook
Twitter

Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, l-a primit in data de 3 aprilie 2019 la sediul institutiei pe E.S. David Saranga, Ambasadorul Statului Israel. Din delegatia israeliana a facut parte, de asemenea, atasatul economic al Misiunii Statului Israel, Bareket Knafo, iar principala tema de discutie a fost identificarea de oportunitati de cooperare intre Romania si Israel, indeosebi in domeniul irigatiilor.

Ministrul Petre Daea a apreciat relatiile de colaborare dezvoltate intre Romania si Israel de-a lungul timpului, subliniind totodata ca Romania are ce invata de la Israel, principala provocare a acestui stat fiind aceea de a cauta solutii concrete pentru folosirea apei in mod rational in agricultura.

De asemenea, Petre Daea i-a relatat oaspetelui sau despre reabilitarea infrastructurii de irigatii prin Programul National de Irigatii, aflata in plina desfasurare in Romania, reliefand importanta acestui sector pentru dezvoltarea agriculturii si atingerea performantei in domeniu. In acelasi timp, ministrul a detaliat si despre fondurile europene puse la dispozitia fermierilor prin PNDR 2014-2020, disponibile pentru investitiile in infrastructura secundara de irigatii.

Ministrul Petre Daea i-a impartasit E.S. David Saranga ca apreciaza in mod deosebit solutiile inovative din sectorul irigatiilor din tara sa. La randul sau, Ambasadorul s-a aratat interesat de posibilitatea de a colabora in acest domeniu cu Romania, avand in vedere ca tehnologia Israelului privind irigatiile este una dintre cele mai dezvoltate din lume. In acest sens, Ambasadorul a venit cu propunerea de a trimite cativa specialisti in Romania pentru a cunoaste realitatea din teren si a identifica modalitati in care ne pot transfera din know-how-ul dezvoltat de-a lungul timpului.

La finalul intalnirii, ministrul Petre Daea l-a asigurat pe E.S. David Saranga ca Romania doreste sa imbunatateasca relatiile de colaborare cu Israelul, avand deschidere pentru orice domeniu care ar putea sa aduca beneficii ambelor parti.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE