Meniu

Ministrul Daea, discutii despre viitoarea politica agricola cu un oficial european de rang inalt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In dimineata zilei de 15 mai 2019 a avut loc intalnirea dintre Presedintele in exercitiu al Consiliului AGRIFISH, Petre Daea si Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan.

Cu aceasta ocazie, a fost analizat stadiul de realizare a reformei Politicii Agricole Comune (PAC) si punerea de acord privind actiunile urmatoare in vederea atingerii obiectivelor presedintiei romane a Consiliului UE. Intalnirea a avut loc intr-o atmosfera calda, de deplina intelegere si cooperare – climat care, de altfel, a caracterizat relatia dintre cei doi oficiali.

Reamintim ca, in data de 14 mai 2019, Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a condus lucrarile reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit), desfasurat, la Bruxelles.

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului au vizat Pachetul de reforma a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice in domeniul PAC – schimb de opinii cu privire la noul model de performanta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.