Ministrul Daea prezideaza reuniunea consiliului AgriFish. Viitorul agriculturii europene, dezbatut in cadrul intalnirii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca Principalul subiect la reuniunea de marţi a Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit) va fi noul model de performanţă din cadrul Politicii Agricole Comune, noteaza Agerpres.

La sosirea la lucrările reuniunii, ministrul Daea a afirmat: „Vom discuta cu colegii din ministerele statelor membre UE despre o planetă curată pentru toţi”.

Temele discutate la consiliul Agrifish

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, conduce lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit), care se desfăşoară în data de 14 mai 2019, la Bruxelles. Principalele teme aflate pe agenda Consiliului vizează Pachetul de reformă a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC – schimb de opinii cu privire la noul model de performanţă.

“Tot în cadrul Consiliului vor avea loc informări din partea Comisiei şi schimburi de opinii cu privire la următoarele problematici: o planetă curată pentru toţi – o viziune strategică pe termen lung pentru o economie neutră din punct de vedere al climei – abordare din punct de vedere al aspectelor agricole, chestiuni agricole legate de comerţ, Declaraţia privind un viitor digital inteligent şi durabil pentru agricultura europeană şi zonele rurale europene”, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE