Ministrul Daea, noii discutii cu oficialii de la Bruxelles. Care au fost subiectele dezbatute

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In data de 5 martie 2019, ministrul Petre DAEA a convocat cea de-a saptea videoconferinta cu presedintii si vicepresedintii grupurilor de lucru de la Bruxelles, cu experti din cadrul Unitatii pentru Pregatirea Consiliului Presedintiei UE, precum si cu directori generali din structurile implicate in procesul de exercitare a Presedintiei Consiliului UE, alaturi de experti din aceste structuri.

Ministrul a fost informat asupra principalelor subiecte discutate in cadrul Comitetului Special pentru Agricultura din 4 martie 2019.

In cadrul videoconferintei s-au discutat aspecte referitoare la calendarul de lucru pentru luna martie, pentru ca intreaga echipa sa aiba un tablou exact asupra tuturor reuniunilor, respectiv: Comitetul Special pentru Agricultura, Grupurile de Lucru, Lucrarile AgriFin, cele privitoare la Planurile Strategice, precum si reuniunea Consiliului AgriFish din data de 18 martie a.c.

Ministrul a fost informat de echipa de la Bruxelles ca pregatirile se desfasoara conform graficului de lucru, iar in sedinta Consiliului din luna martie va fi prezentat draftul Pachetului de reforma a PAC post-2020: Regulamentul privind planurile strategice in domeniul PAC, Regulamentul orizontal si Regulamentul privind organizarea comuna a pietelor (OCP) produselor agricole, dar si subiecte precum Bieconomia, s.a.

Reamintim faptul ca in domeniul agriculturii si pescuitului au fost programate pentru a fi inchise 4 dosare, insa datorita ritmului sustinut de lucru al tuturor celor implicati in acest proces, numarul dosarelor rezolvate pana la aceasta data a ajuns la 9.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE