UE, decizie importanta cu privire la reforma Politicii Agricole Comune

Facebook
Twitter

Procesul de reforma a PAC amanata pana la alegerile europene: Deputatii vor vota doar asupra legislatiei pentru urmatoarea agricultura comuna (PAC) in aprilie, ceea ce inseamna ca urmatorul Parlament European va avea ultimul cuvant cu privire la revizuirea politicii, se arata in ultimul buletin LAPAR. 

Mai mult timp necesar pentru finalizarea amendamentelor Procesul de reforma a PAC amanat pana la alegerile europene: Parlamentul European nu va vota propunerile de reforma ale politicii agricole comune pana in aprilie, ceea ce inseamna ca reformele PAC 2020 nu vor fi convenite pana dupa alegerile europene viitoare.

Daca noua PAC nu este acceptata intre timp, termenii actuali vor fi reluati, dar cu un buget redus. Un purtator de cuvant al Comisiei Europene a spus ca „in prezent colaboreaza cu colegislatorii pentru a conveni asupra reformei PAC post-2020 cat de curand posibil.

Comisia va fi pregatita sa prezinte intelegeri tranzitorii daca si cand este necesar. ” Comisia creste sprijinul national pentru fermieri pana la 25 000 euro: Comisia a adoptat norme revizuite privind ajutorul de stat in agricultura, marind suma maxima pe care autoritatile nationale le pot utiliza pentru a sprijini fermierii fara a fi nevoie de aprobare prealabila din partea Comisiei.

Aceasta decizie va permite tarilor UE sa sporeasca sprijinul pentru agricultori fara a distorsiona piata, reducand in acelasi timp sarcina administrativa pentru autoritatile nationale. De citit mai multe despre ajutoarele de stat in sectoarele agricol si forestier si in agricultura zonele rurale (https://ec.europa.eu/agriculture/stateaid_en ) si consultarea privind regulamentul de minimis (https://ec.europa.eu/agriculture/stateaid/legislation/consultation-de-minimis-2018_en ) .

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE