septembrie 30, 2022

Ministrul Daea discuta despre viitoarea Politica Agricola Comuna cu oficialii de la Bruxelles

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, va participa luni, 15 aprilie 2019, la Luxemburg, la Consiliului AgriFish. Astfel, ministrul Petre Daea va conduce lucrarile reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit), al treilea Consiliu prezidat de Romania de la preluarea  Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului vizeaza Pachetul de reforma a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice in domeniul PAC – schimb de opinii cu privire la arhitectura verde, cercetarea si agricultura.

In cadrul Consiliului vor avea loc informari din partea Comisiei si schimburi de opinii cu privire la urmatoarele problematici: o planeta curata pentru toti- o viziune strategica pe termen lung pentru o economie neutra din punct de vedere al climei – abordare din punct de vedere al aspectelor agricole, situatia pietei, Grupul operativ pentru Africa rurala (GOAR), Declaratia privind un viitor digital inteligent si durabil pentru agricultura europeana si zonele rurale europene.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE