Vesti bune pentru fermieri. Se mareste subventia la usturoi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a declarat ca sprijinul pentru cultivatorii de usturoi va fi majorat considerabil, relateaza Agerpres.

Dupa spusele sale, valoarea subventiei va creste de la 1.000 de euo/hectar la 3.000 de euro/ hectar.

„Crestem subventia de trei ori. Spuneam ca am fost in partea de Sud a tarii cu domnul presedinte Dragnea si oamenii de acolo i-au spus domnului presedinte sa gandim subventia pentru ca e mult de munca si au avut dreptate, motiv pentru care refacem actul normativ si suplimentam la 3.000 de euro fata de 1.000 pe un hectar”, a afirmat Daea.

Ministrul Agriculturii a participat, duminica, la Targul expozitional de ovine, pielicele Karakul, bovine, plante tehnice si produse traditionale, organizat in cadrul Statiunii de Cercetare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Popauti. Evenimentul este organizat impreuna cu Asociatia Moldoovis, Asociatia Cultivatorilor de Cereale si Plante Tehnice, Asociatia Crescatorilor de Taurine din judetul Botosani, Asociatia Produs din Botosani, Consiliul Judetean Botosani, in parteneriat cu Directia pentru Agricultura Judeteana Botosani, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale si Prefectura Botosani.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE