Subventie usturoi 2019: primii producatori au accesat deja sprijinul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit DAJ Buzau, primii 48 de producatori de usturoi din judet, cu o suprafata de peste 90 de hectare, s-au inscris deja in Programul de sustinere a productiei de usturoi, ocupand primul loc pe tara, noteaza Agerpres.

Valoarea sprijinului financiar a acestui program este de 13.950 de lei la hectar, contravaloarea a 3.000 de euro.

Dupa succesul Programului de sprijin pentru tomatele cultivate in sere şi solarii, aflat in al treilea an de implementare, unde s-au inscris in acest an 665 de producatori, un alt program se adreseaza cultivatorilor de usturoi. Sunt deja 48 de solicitari, cu o suprafata totala de 93,89 hectare, majoritatea din zona Ramnicu Sarat, cunoscuta in intreaga tara, ceea ce situeaza judetul Buzau pe primul loc in tara”, a declarat directorul DAJ Buzau, Cosmin Florea.

Conditii pentru accesarea programului de sprijin

Pentru a putea incasa acest sprijin, fermierii care se ocupa cu cultivarea usturoiului vor trebui sa detina atestat de producator, sa comunice Directiilor Agricole Judetene rezultatele recoltelor si sa isi valorifice productia. Cel mai probabil, fermierii vor trebui sa cultive usturoi pe o suprafata minima de 1.000 mp pentru a fi declarati eligibili.

Cum pot fi folositi banii

Fermierii care aplica pentru acest program vor putea folosi banii doar pentru cheltuieli legate de administrarea culturii (achizitionarea de seminte, intretinerea culturii, etc.) si vor putea cumpara utilaje agricole. Intreaga suma aferenta acestui ajutor de minimis va fi achitata intr-o singura transa.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE