ANM: Cod galben de vijelii si grindina in aproape toata tara. Care vor fi judetele cele mai afectate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit ultimei prognoze ANM, 23 de judete se afla sub Cod galben de instabilitate atmosferica pe parcursul zilei de joi, in intervalul orar 10:00 – 22:00.

In Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, in nordul Olteniei, local in Moldova si Transilvania, precum si in zonele de munte, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp si pe arii restranse 35…50 l/mp.

Ulterior, pana vineri dimineata la ora 06:00, vor mai ramane sub Cod galben de furtuni trei judete din vestul tarii, respectiv Bihor, Arad si Timisoara.

In aceste zone, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, vijelii si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor mai depasi local 20…25 l/mp si izolat 40 l/mp.

Pentru cea mai mare parte a tarii, pana in data de 10 iunie, este emisa o informare meteo de instabilitatea atmosferica, temporar accentuata. In acest interval, vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15…25 l/mp, iar pe arii restranse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente in timpul dupa-amiezelor.

Mai jos, va prezentam harta cu toate judetele aflate sub Cod galben6iunie cod galben

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE