Atentie fermieri: se anunta vijelii si grindina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform informatiilor furnizate de ANM, vremea va fi extrem de capricioasa in saptamana ce urmeaza, cu grindina, vijelii si ploi torentiale in majoritatea regiunilor din tara. Si temperaturile vor scadea in zilele urmatoare si se vor apropia de media multianuala a acestei perioade.

Luni se vor intalni precipitatii si instabilitati termice in regiunea Olteniei, vestul Munteniei si izolat in Banat si in zonele de munte. In celelalte regiuni se vor inregistra instabilitati termice doar pe arii mai restranse.

Intensificari ale vantului se vor intalni in estul si sud-estul tarii, insotite de ploi in unele cazuri. Izolat va cadea si grindina iar temperaturile maxime nu vor depasi 28 de grade. La munte, cerul va fi innorat temporar, iar in Carpatii Occidentali si Meridionali se vor manifesta descarcari electrice si averse. Pe arii restranse se va manifesta si grindina.

La mare, cerul va fi partial innorat iar noaptea se vor manifesta si averse insotite de descarcari electrice.

Meteorologii anunta ploi torentiale pentru ziua de marti

Marti, vremea se va incalzi insa va prezenta instabilitate. In regiunile de munte si in estul/sud-estul tarii se vor manifesta innorari accentuate, averse si descarcari electrice. In restul tarii cerul va fi variabil.

Ploile vor fi in mare parte torentiale fiind insotite si de grindina. Intensificarile vantului vor fi de scurta durata insa pot avea aspect de vijelie, in mai multe regiuni din tara. La Constanta, temperaturile maxime vor fi de 20 grade Celsius iar maxima absoluta va fi inregistrata la Giurgiu (29 grade).

Miercuri, vremea va fi la fel de instabila, cu innorari accentuate. In sudul, centrul si estul tarii se vor inregistra averse insotite de descarcari electrice. Majoritatea ploilor vor fi torentiale si vor fi insotite de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, prezentand intensificari in timpul ploilor. Temperaturile maxime din aceasta zi vor fi intalnite in Baia Mare si Drobeta (28 grade Celsius).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE