ANM: cod galben de vijelii si averse in 30 de judete. Pana cand este valabila atentionarea?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Administratia Nationala de Meteorologie a emis astazi o atentionare Cod galben de vijelii si ploi, valabila pentru 30 de judete din nordul, vestul si central tarii, noteaza Agerpres.

Astfel, conditii de instabilitate atmosferica accentuata se vor inregistra in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, vestul si nordul Olteniei si al Moldovei, precum si in nordul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, grindina, vijelii si averse torentiale. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 40 -50 l/mp.

De asemenea, meteorologii au prelungit pana pe data de 1 iunie informarea de vreme rea valabila la nivelul intregii tari.

Aversele, insotite de descarcari electrice si de grindina

Instabilitatea atmosferica se va accentua in toata tara, indeosebi in regiunile vestice, sud-vestice, nordice si centrale, precum si in zonele de deal si de munte, apoi cu precadere in sudul, centrul, estul si nordul teritoriului.

Se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelie si izolat grindina.

Cantitati de apa de pana la 50l/mp

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15 – 25 l/mp, iar pe arii restranse 35 – 50 l/mp.

ANM mentioneaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atentionarea si informarea emise marti.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE