Ministrul Daea, despre redeschiderea targurilor de animale:„ Nu pot sa spun acum cat va dura”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Seful MADR, Petre Daea, a declarat ca ii este greu sa estimeze cand ar putea fi deschise targurile de animale inchise pe fondul pestei porcine africane, sperand ca acest lucru se va intampla intr-un timp „cat mai scurt”, noteaza Agerpres.

„Este o problema care ne framanta pe toti. Este o nemultumire, si a lor (a crescatorilor de animale – n.r.), si a noastra. Aceste targuri sunt conditionate de existenta acestui virus nenorocit pe care l-am avut in tara si care a ravasit Europa, si nu numai Europa, e un virus care nu are vaccin si care nu are tratament. Singurele solutii sunt aceste solutii restrictive, dureroase, dar altele nu avem la indemana si le folosim pe acestea, pentru a putea pune stapanire pe aceasta molima care a bantuit tara si care bantuie, iata, lumea intreaga”, a declarat ministrul.

Daea explica de ce nu se pot redeschide targurile

Ministrul nu a oferit o data exacta pentru redeschiderea targurilor si a explicat ca desi s-au inchis multe focare, inca mai apar evenimente nefericite in tara care determina anumite restrictii din punct de vedere sanitar-veterinar.

„Nu pot sa spun acum cat va dura. Sper sa fie cat mai scurt aceste termen. Nu de vointa mea sau de vointa medicilor depinde acest lucru, ci de virulenta acestei boli de care, cu totii, am luat cunostinta si pe care o gestionam cu efortul statal dandu-le oamenilor despagubiri pentru cazurile efective care se intalnesc si procedurile sanitar -veterinare determina sacrificarea animalelor respective si despagubirea, ca atare, a producatorilor. Intr-un cuvant, este o preocupare generala a statului, a conducerii statale si a medicilor, a celor care lucreaza efectiv”, a conchis Daea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE