Ministerul Agriculturii, discutii despre turismul rural romanesc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 23–25 mai 2019 va avea loc cea de-a XXI–a editie a conferintei stiintifice internationale “Turismul rural romanesc in context international. Actualitate si perspective”. Lucrarile conferintei se vor desfasura la sediul Agentiei Nationale a Zonei Montane, din Vatra Dornei, in Amfiteatrul Muntilor.

Evenimentul este organizat de Agentia Nationala a Zonei Montane, impreuna cu Academia Romana- filiala Iasi, Institutul de Cercetari Economice si Sociale “Gh. Zane” si Institutul National de Cercetari Economice “Costin C. Kiritescu”- Centrul de Economie Montana Vatra Dornei, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala, alaturi de Primaria Municipiului Vatra Dornei, Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural – ANTREC Bucovina, Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Turism – INCDT Bucuresti, Asociatia Europeana a Tarilor cu Munti – Euromontana si Asociatia Generala a Economistilor din Romania AGER-Filiala Iasi.

Manifestarea se adreseaza oamenilor de stiinta, cercetatorilor, cadrelor didactice universitare, specialistilor cu preocupari in cercetarea fenomenului turistic din spatiul rural, care, impreuna cu managerii de pensiuni agroturistice vor incerca sa identifice solutii pentru revigorarea mediului rural si a fenomenului turistic din acest spatiu.

Principalele tematici care vor fi abordate in cadrul conferintei vizeaza: turismul rural si agroturismul in contextul dezvoltarii durabile la nivel national, regional si global, traditionalism versus modernism in turismul rural, strategii nationale si regionale de dezvoltare a turismului rural.

De asemenea, vor fi puse in discutie managementul si marketingul e-turismului, comportamentul prestatorilor si consumatorilor de servicii de turism rural, rolul legislatiei in domeniu in promovarea si dezvoltarea turismului rural, turismul rural din perspectiva multidisciplinara si interdisciplinara: economie, sociologie, drept, psihologie, antropologie, etnografie si folclor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE