ANM: cod galben de ploi torentiale in aproape toata tara. Iata care sunt judetele vizate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ANM a emis luni o atentionare Cod galben de instabilitate atmosferica si ploi, valabila in 34 de judete si Municipiul Bucuresti, pana la ora 23:00.

Potrivit prognozei, pe durata zilei de luni, in intervalul 12:00 – 23:00, in sudul, estul si local in centrul tarii si la munte vor fi intervale cu manifestari de instabilitate atmosferica.

Astfel, se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 – 25 l/mp, iar izolat 40 – 50 l/mp.

meteoromania.ro
meteoromania.ro

Judetele in care se vor inregistra ploi torentiale

Judetele vizate de atentionarea Cod galben sunt: Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Buzau, Vrancea, Bacau, Neamt, Suceava, Harghita, Covasna, Brasov, Prahova, Dambovita, Arges, Teleorman, Olt, Valcea, Gorj, Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Bucuresti, Ilfov, respectiv partial in judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures si Cluj.

Totodata, in intervalul 10 iunie, ora 10:00 – 11 iunie, ora 23:00, va fi in vigoare o informare de vreme rea in majoritatea regiunilor. Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15 – 25 l/mp, iar pe arii restranse 35 – 40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente in timpul dupa-amiezelor si serilor.

ANM precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atentionarea si informarea emise luni.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE