Alerta meteo! Cod galben de furtuni in toata tara

Facebook
Twitter

ANM a emis astazi un Cod galben de instabilitate atmosferica, care va fi valabil pana marti diminieata si care include 27 de judete.

Conform acestei prognoze, in intervalul 20 mai, ora 12:00 – 21 mai, ora 6:00, pe durata atentionarii Cod galben, in cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramuresului, nordul si vestul Moldovei, Olteniei si nordul si nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, vijelii si grindina.

Acumulare de cantitati de apa pe mai multe teritorii

Autoritatea a anuntat ca in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa care vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40 – 60 l/mp.

Judetele vizate de noua atentionare sunt: Satu Mare, Maramures, Salaj, Botosani, Bistrita-Nasaud, Suceava, Cluj, Mures, Harghita, Neamt, Alba, Sibiu, Brasov, Covasna, Hunedoara, Valcea, Arges, Olt, Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Dolj si zone din Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova si Dambovita.

Ploi abundente pana marti la ora 22:00

In plus, pana marti, la ora 22:00, va fi in vigoare o informare meteorologica de instabilitate atmosferica, in cea mai mare parte a tarii, unde vor fi perioade cu averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si grindina. Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp iar pe arii restranse 35 – 40 l/mp.

ANM precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarile si atentionarile emise luni.

Alaturat, va prezentam situatia din toata tara:

cod galben

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE