ANM: cod galben de furtuni. Care sunt judetele vizate

Facebook
Twitter

Reprezentantii ANM au emis un Cod Galben de furtuni, instabilitate atmosferica si ploi torentiale pentru sapte judete. Atentionarea este valabila vineri, intre orele 15:00 – 22:00, relateaza Hotnews.

Astfel, in judetele Constanta, Tulcea, Prahova, Dambovita, Buzau, Vrancea si Arges se va inregistra o presiune atmosferica accentuata, ploi torentiale, descarcari electrice, vijelii si chiar caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa de 25 l/mp si izolat 50…60 l/mp.

Averse si in Oltenia, Muntenia, Moldova si la munte

Intre orele 12:00 – 22:00 in mai multe regiuni din tara se vor inregistra averse torentiale si furtuni, insa doar local sau pe arii restranse. O instabilitate atmosferica ar putea fi resimtita si in Oltenia, Muntenia, Moldova dar si in zonele montane.

Tot vineri, intre orele 12 – 22, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferica accentuata local in Muntenia si pe arii restranse in Oltenia, Moldova si la munte.

Ploi torentiale in urmatoarele zile

De asemenea, vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului care vor lua aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si pe arii restranse 30…40 l/mp.

Meteorologii avertizeaza ca si in zilele urmatoare vor fi perioade cu instabilitate atmosferica, indeosebi dupa-amiaza si seara, in special in zonele de deal si munte precum si in nordul si centrul tarii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE