ANM: cod galben de ploi in mai multe regiuni din tara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ANM a emis o atentionare cod galben de ploi torentiale pentru aproape toata tara, atentionare ce va intra in vigoare de maine dimineata. Cantitatile de apa inregistrate au depasit 40 – 50 l/mp, noteaza Mediafax.

Atentionarea va intra in vigoare vineri dimineata la ora 06:00 si va expira la ora 23:00 in aceeasi zi. Conform meteorologilor, vremea de maine se va caracteriza prin averse, descarcari electrice, vijelii si izolat grindina in Banat, Crisana, Maramures si spre sfarsitul zilei in Transilvania, Oltenia, Moldova si nordul Munteniei.

In intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi frecvent 20-25 l/mp si pe arii restranse 40-50 l/mp.

Reprezentantii ANM au precizat ca exista sanse de ploi si in a doua parte a acestei zile, in zonele de deal si de munte, in sudul si in nord-vestul teritoriului si pe arii restranse in rest.

Tot vineri, la ora 16.00, va intra in vigoare si o informare meteorologica de vreme rea, ca va expira sambata dimineata. Meteorologii avertizeaza ca in Muntenia, Dobrogea si sud-estul Moldovei vor fi perioade scurte de timp in care local instabilitatea atmosferica va fi deosebit de accentuata si se va manifesta prin intensificari puternice ale vantului cu aspect de vijelie, descarcari electrice, averse torentiale si grindina. Pe arii restranse vor fi cantitati de apa de peste 25-35 l/mp. Pe parcursul noptii de vineri spre sambata, va continua sa ploua local insemnat cantitativ si in centru si nord-est.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE