Atentie fermieri: codul galben de ploi torentiale continua. Pana cand vor continua ploile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum si zona Carpatilor Orientali se afla joi sub Cod galben de ploi, noteaza Agerpres.

Atentionarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie vizeaza 17 judete, respectiv Suceava, Harghita, Neamt, Bacau, Covasna, Brasov, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Tulcea, Constanta si municipiul Bucuresti.

Codul galben a fost emis pentru intervalul 28 iunie, ora 03:00 – 28 iunie ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, prin acumulare sau in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de 20…30 l/mp si izolat 50…60 l/mp.

De asemenea, specialistii ANM noteaza ca va continua sa ploua in majoritatea regiunilor pana sambata (30 iunie), temporar insemnat cantitativ.

De altfel, pana vineri, 29 iunie, la ora 10:00, a fost emisa o informare meteorologica de ploi moderate cantitativ si manifestari de instabilitate atmosferica. Temporar va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in zonele de munte, precum si in sudul, estul si local in centrul tarii cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp si izolat 30…40 l/mp.

Vor fi mai ales averse care pe arii restranse vor avea si caracter torential si vor fi insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. Izolat vor fi conditii de grindina.

 

Sursa foto: meteoromania.ro

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE