Atentie fermieri: ANM a prelungit Codul galben de instabilitate atmosferica

Facebook
Twitter

Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit avertizarea Cod galben de instabilitate atmosferica pana sambata, la ora 21:00, fiind vizate 31 de judete.

Potrivit meteorologilor, de joi, ora 23:00, pana sambata, ora 21:00, in Moldova, sudul si estul Transilvaniei, local in Dobrogea si Muntenia, precum si in zonele de munte, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, care se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina.

Cantitatile de apa vor depasi 20-25 de itri de apal/mp si pe arii restranse 50 – 70 de litri de apa/mp. ANM precizeaza ca fenomene similare se vor semnala si in restul tarii, dar pe arii mai restranse, indeosebi in timpul dupa-amiezelor.

Se vor afla sub Cod galben judetele: Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Braila, Tulcea, Buzau, Vrancea, Bacau, Neamt, Suceava, Harghita, Covasna, Prahova, Dambovita, Arges, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, si, partial, Bistrita-Nasaud, Mures, Salaj, Cluj, Bihor, Arad, Timis, Mehedinti, Gorj si Valcea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE