Secerisul graului: cum a decurs recoltatul graului, orzului si orzoaicei in judetul Timis

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Doru Petanec, presedinte al Directiei Agricole Timis a declarat ca secerisul graului se apropie de final si ca pana la sfarsitul acestei saptamani, ultimul bob de grau va ajunge in hambar. In ceea ce priveste orzul si orzoaica, la aceste plante secerisul a fost deja finalizat, relateaza Agerpres.

Directorul DAJ Timis a mai precizat ca nu au fost inregistrate probleme la culturi pe fondul fenomenelor meteorologice nefavorabile.

“Ne apropiem de finisul recoltatului la grau. Au ramas bucati de suprafete extrem de mici, pentru ca a plouat si combinele nu au putut intra, dar nu e semnificativ. Productiile sunt foarte bune, dar fermierii nu le fac cunoscute pana nu se culege totul. Ploile nu ne-au afectat, pentru ca cerealele s-au recoltat pe timp uscat”, a afirmat Doru Petanec.

Timis, 130.000 de hectare de teren insamantate cu grau

Suprafetele arabile cultivate au fost sensibil egale cu cele din anii precedenti, tarlalele cu grau fiind de 130.000 ha, orzul si orzoaica s-au recoltat de pe cate 7.000 ha fiecare, triticalele au fost culese de pe cele 4.000 ha. Au mai fost insamantate aproape 170.000 ha cu porumb si 73.000 ha cu floarea soarelui.

“Probleme fitosanitare nu sunt, nici cu incoltirea la grau nu au fost probleme, pentru ca fiecare fermier a stiut deja ce soi sa aleaga si cu toate ca a fost umiditate crescuta, niciun fermier nu ne-a semnalat incoltirea bobului la grau. Calitatea bobului, in schimb, a scazut dupa ploi, e firesc, dar pe suprafete extrem de mici”, a adaugat Doru Petanec.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE