Judetul in care programul de sprijin financiar „Tomate” a fost un real succes

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Programul “Tomate” s-a dovedit a fi un real succes la nivelul judetului Caras-Severin, dupa ce 35 de legumicultori s-au inscris, iar 16 dintre ei au primit deja banii in conturi, afirma consilierul superior Adina Batea, din partea Directiei pentru Agricultura Judeteana, relateaza Agerpres.

“Acest program a fost un real succes. Daca anul trecut, in primul ciclu, am avut doar cinci legumicultori care au intrat la plata, anul acesta, numarul lor este de 16. In momentul de fata, banii au fost livrati de catre Directia pentru Agricultura Judeteana din Caras-Severin, in conturile agricultorilor de tomate in spatii protejate. Totodata, alti 19 legumicultori ramasi urmeaza sa comercializeze tomatele in ciclul al doilea de productie, si anume, in perioada 1 noiembrie – 20 decembrie 2018”, a spus Adina Batea.

Schema de ajutor de minimis este destinata producatorilor – persoane fizice, care detin atestat de producator, producatorilor agricoli – persoane fizice autorizate, intreprinderilor individuale si familiale, precum si producatorilor agricoli – persoane juridice. Valoarea ajutorului de minimis este de 3.000 euro/beneficiar/an.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE