Programul de sprijin pentru tomate, noi informatii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform presedintelui Directiei Agricole Judetene Olt, peste 600 de fermieri inscrisi in programul ,,Tomata” au livrat deja cate doua tone de rosii catre piata si au depus documentele justificative pentru a primi ajutor de minimis, scrie Agerpres.

Directorul DAJ Olt a mai precizat ca la sfarsitul saptamanii trecute, peste 600 de producatori au venit sa depuna documentele prin care solicitau ajutorul de minimis, producatori care au demonstrat ca au valorificat deja cate doua tone de rosii.

,,Pana astazi, (vineri-n.r.) erau 600 de producatori de tomate care au depus documentele pentru a primi ajutorul de minimis si care au demonstrat ca au valorificat cate doua tone de tomate fiecare, iar astazi s-au prezentat cateva zeci de fermieri. Lucram cu cinci echipe pentru a primi si verifica documentele”, a declarat Ion Anuta.

Cati fermieri s-au inscris in programul pentru tomate

Conform directorului DAJ Olt, peste 3.800 de fermieri s-au inscris in programul pentru tomate si dintre acestia, peste 2.900 urmeaza sa recolteze rosiile in primul ciclu de productie. Restul fermierilor urmeaza sa-si recolteze productiile in campania de toamna.

In acest moment, Olt este judetul cu cei mai multi fermieri inscrisi in programul de sprijin pentru tomate in spatiile protejate.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate in sere sau solarii, cu ajutorul caruia producatorii agricoli din Romania sunt sustinuti, se afla in al doilea an de implementare, asigurandu-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din productia autohtona, incepand cu luna mai si pana in decembrie.

Programul de sprijin pentru tomate, conditii de eligibilitate

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de cel putin 1.000 de metri patrati, sa obtina o productie de minimum 2 kg tomate/mp, dar si sa valorifice o cantitate de tomate de cel putin 2.000 de kilograme, dovedita cu documente justificative.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE