APC despre Pesta Porcina: o epidemie falsa al carei scop este aducerea la sapa de lemn a taranului roman

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Criza generata de virusul Pestei Porcine Africane a starnit multe critici din partea crescatorilor de porci, care sunt de parere ca autoritatile nu si-au facut bine treaba si nu au reusit sa stopeze raspandirea virusului in timp util.

In opinia fermierilor, principala institutie vinovata este ANSVSA, care nu ar fi informat cetatenii din mediul rural cu privire la metode de a preveni infectarea porcilor cu virusul PPA.

Asociatia PRO Consumatori considera ca ANSVSA nu a intreprins masuri adecvate de securitate dupa ce a constatat izbucnirea primului focar de PPA si nu a informat publicul larg prin mijloacele de comunicare in masa.

„Totodata, conducerea ANSVSA nu a intreprins anterior momentului  confirmarii primului focar de pesta porcina in Romania (31 iulie 2017), masuri de biosecuritate corespunzatoare pentru fiecare punct vamal si nu a facut publice aceste masuri prin intermediul unor canale de comunicare cu putere mare de diseminare a informatiei in mediul rural si urban, cum ar fi posturile de radio si televiziune”, a declarat Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu, presedinte APC.

APC: „Actiunea pesta porcina africana va incinera pana la finalul anului peste 1 milion de porci!”

Conform APC, peste 5,6 milioane kilograme de carne de porc au fost distruse prin incinerare/ingropare si considera ca peste 1 milion de porci vor fi incinerati pana la sfarsitul anului din cauza acestui virus.

Asociatia pune la indoiala si veridicitatea atentionarilor cu privire la focarele de PPA considerand ca ,,In Romania avem o epidemie falsa de pesta porcina africana, al carei scop este distrugerea capitalului autohton si aducerea la sapa de lemn a taranului roman!

In acest sens, presedintele APC solicita demisia presedintelui ANSVSA si anunta ca Asociatia pe care o conduce va picheta sediul Ministerului Agriculturii dar si sediul ANSVSA.

„Toate aceste nereguli grave, ma indreptatesc, ca in numele consumatorilor afectati de aceasta criza, sa solicit demisia domnului Geronimo Raducu Branescu, presedinte ANSVSA. Totodata, APC a intreprins demersurile legale in vederea pichetarii sediului Ministerului Agriculturii in data de 2 august 2018, in intervalul orar 11-13, respectiv pichetarea sediului ANSVSA, in aceeasi zi, in intervalul orar 15.00-16.00″, mai spune presedintele APC.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE