Fonduri europene: judetul care a reusit sa atraga peste 170 milioane euro prin PNDR 2014 – 2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform raportului prezentat de Oficiul Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale (OJFIR), judetul Bistrita-Nasaud a reusit sa atraga peste 170 milioane de euro prin Programul National de Dezvoltare Rurala. Aproximativ 72% din aceste fonduri au fost directionate catre primariile de comuna, relateaza Agerpres.

Primariile din acest judet au depus pana in prezent 1.296 de cereri de finantare, dintre care 1.279 au fost contractate. Fondurile europene au fost solicitate in special pentru dezvoltarea infrastructurii rurale de baza (retea apa-canal, infrastructura rutiera, unitati scolare, camine culturale, drumuri agricole sau forestiere), pentru care a fost atrasa suma de 123,8 milioane de euro.

Suma importanta oferita tinerilor fermieri si detinatorilor de ferme mici

Si tinerii fermieri au obtinut un sprijin important prin PNDR 2014 – 2020. Conform raportului OJFIR, au fost depuse 626 de proiecte pentru masura aferenta instalarii tinerilor fermieri si 404 pentru sprijinirea fermelor mici, iar alocarea totala a fost de 31,3 milioane de euro.

Grupurile de actiune locala (GAL) din cadrul judetului au reusit sa atraga aproximativ 13 milioane de euro, bani ce vor fi folositi pentru implementarea actiunilor si pentru acoperirea costurilor de functionare.

28 de beneficiari au reusit sa atraga 12,7 milioane de euro

In ceea ce priveste investitiile in domeniul privat, cele de tip agricol au avut 28 de beneficiari, care au obtinut 12,7 milioane euro pentru achizitia de utilaje, modernizarea fermelor, infiintarea unor ferme pomicole sau a unor unitati de procesare a produselor agricole, iar investitiile de tip non-agricol din mediul rural au avut 104 beneficiari, care au atras 11,9 milioane euro pentru activitati turistice, servicii sau activitati mestesugaresti.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE