PNDR: situatia proiectelor depuse si platile efectuate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii a publicat recent situatia proiectelor cu fonduri europene depuse la data de 3 mai 2018 prin PNDR 2014 – 2020.

Pentru Submasura 4.1 “Investitii in exploatatii agricole” au fost efectuate pana in prezent plati in valoare de 284 de milioane de euro, la care se adauga alte 20,7 milioane de euro reprezentand platile pe tranzitie.

O alta submasura care a atras atentia fermierilor este si 4.1a “Investitii in exploatatii pomicole”. Aici, platile efectuate pana in prezent se ridica la 10 milioane de euro.

Submasura 4.2 “Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” a generat pana acum plati de 27,4 milioane de euro, la care se adauga 16,8 mil. de euro (plati tranzitie).

Cea mai populara masura de finantare, Submasura 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, a generat pana acum plati in valoare de 307 milioane de euro, la care se adauga 13,2 milioane de euro.

Pentru Submasura 6.2 “Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale” au fost efectuate plati de 76,2 milioane de euro.

Submasura 6.3 “Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” a generat plati in valoare de 66,4 milioane de euro, iar plati pe tranzitie – 35,1 mil. de euro.

Pentru Submasura 7.6 “Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural” au fost efectuate plati de 49,9 milioane de euro.

Fermierii romani au posibilitatea sa acceseze fonduri europene nerambursabile prin intermediul Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, care dispune de a alocare totala de 9,5 miliarde de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE