INHGA: cod galben de inundatii in mai multe regiuni din tara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Institutul National de Hidrologie Si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare hidrologica pentru fenomene imediate, anuntand cod galben de inundatii in mai multe bazine hidrografice din tara.

Fenomenele vizate:

Scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Bazine afectate:

Raurile mici din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior si afluenti bazin mijlociu, Timis – afluentii aferenti sectorului aval S.H. Caransebes – amonte S.H. Brod, Poganis – bazin superior, Barzava – bazin superior si mijlociu, Caras.

 Atentionare hidrologica pentru fenomene imediate

Momentul producerii fenomenelor vizate:

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE pe raurile mici din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior si afluenti bazin mijlociu, Timis – afluentii aferenti sectorului aval S.H. Caransebes – amonte S.H. Brod, Poganis – bazin superior, Barzava – bazin superior si mijlociu, Caras, judetele Timis si Caras – Severin.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior, Nadrag.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE