INHGA: cod galben de inundatii in mai multe bazine hidrografice din tara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Hidrologii au emis, marti, noi atentionari Cod galben de inundatii, valabile in urmatoarele cinci ore, in bazine hidrografice din judetele Prahova, Arges si Dambovita, noteaza Agerpres.

Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), pana la ora 21:00, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide si posibile depasiri ale Cotelor de atentie pe raurile mici bazinele hidrografice: din Cricovul Sarat – bazin superior si mijlociu (judetul Prahova), Raul Targului – bazin superior si afluentii, si Dambovita – bazin superior (judetele Arges si Dambovita.

Fenomenele hidrologice periculoase se mai pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Lopanta si Valea Badenilor (afluent al raului Dambovita).

Atentionarile au fost transmise catre: Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala “Apele Romane”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa Buzau – Ialomita si Arges – Vedea, respectiv Sistemele de Gospodarire a Apelor Prahova, Arges si Dambovita.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE