MADR: o tara importanta ar putea cumpara grau si porumb din Romania

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform unui anunt al Ministerului Agriculturii, Romania ar putea exporta grau, porumb si ingrasaminte in Sri Lanka, dupa ce luni au fost purtate discutii in acest sens. Intalnirea, care a avut loc la Bucuresti, i-a avut ca protagonisti pe ministrul Agriculturii, Petre Daea si pe ministrul Industriilor Primare si Bunastarii Sociale din Sri Lanka, Daya Gamage.

In cadrul vizitei, cei doi ministri au discutat despre posibilitatea realizarii unei cooperari pentru dezvoltarea companiilor mici si mijlocii in special din sectorul legumicol si de promovare a importului/exportului de produse agroalimentare si de utilaje agricole.

Oficialii din Sri Lanka, interesati de graul, porumbul si ingrasamintele romanesti

Ministrul din Sri Lanka impreuna cu delegatia sa si-a manifestat interesul pentru importul de grau, porumb, precum si de ingrasaminte din Romania. Totodata, acestia au declarat ca exista investitori in Sri Lanka care intentioneaza sa vina in Romania in perspectiva stabilirii unor relatii comerciale.

In acest sens, ministrul Petre Daea si-a aratat deschiderea si sustinerea pentru o viitoare colaborare, subliniind ideea ca Romania dispune de produse sigure, de foarte buna calitate, cu o productie stabila si ca pot fi furnizate bunuri pe o perioada lunga de timp, ceea ce asigura o siguranta si o stabilitate a schimburilor comerciale.

Punti de legatura intre agricultorii romani si oamenii de afaceri din Sri Lanka

In cadrul discutiilor s-a manifestat interesul reciproc de a realiza punti de legatura intre oamenii de afaceri din Sri Lanka si cei din Romania pentru realizarea unor investitii privind prelucrarea legumelor, fructelor, precum si importul de condimente. In viitorul apropiat oameni de afaceri din Sri Lanka vor veni in Romania pentru a discuta concret cu oameni de afaceri din tara.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE