grau de vanzare

O tara importanta a cumparat 60.000 tone de grau din Romania. Care a fost pretul oferit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In urma unei licitatii organizata de Autoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC), Egiptul a cumparat o cantitate de 240.000 tone de grau din Rusia si Romania, scrie Agerpres.

Entitatea responsabila cu achizitiile strategice de grau in numele statului Egipt a cumparat 180.000 de tone de grau din Rusia si 60.000 de tone din Romania iar astfel, graul de la Marea Neagra ramane in continuare preferatul Egiptului, cel mai mare importator de grau din lume.

Livrarile urmeaza a fi efectuate in perioda 11 – 20 septembrie.

Pretul mediu platit de GASC este de 253 de dolari pe tona FOB (Free on Board – pretul la frontiera tarii exportatoare, care include valoarea marfii, toate cheltuielile de transport pana la punctul de imbarcare, precum si toate taxele pentru ca marfa sa fie incarcata la bord – n. r.), in crestere fata de pretul mediu de 217 dolari pe tona, platit la precedenta licitatie pentru 60.000 de tone de grau din Rusia.

Confuzia privind politica Egiptului in domeniul cornului secarei (o ciuperca care paraziteaza diferite cereale – n. r.) a provocat anul trecut turbulente pe pietele globale de grau, incheiate doar in urma deciziei Guvernului egiptean de a renunta la cerinta privind un continut zero de cornul secarei la importurile de grau, dupa trei licitatii care au trebuit sa fie anulate din cauza refuzului traderilor de a respecta un standard pe care il considera imposibil.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE