Pesta Porcina se extinde. Inca trei focare confirmate in Insula Mare a Brailei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform DSV Braila, numarul focarelor de pesta porcina africana din judetul Braila a ajuns la 13, dupa ce virusul a mai fost confirmat in trei localitati din Insula Mare a Brailei, noteaza Agerpres.

Cele trei noi focare au fost confirmate in localitatile Marasu, Bandoiu si Magura din Insula Mare a Brailei, iar porcii, in numar de aproximativ 200 de exemplare, urmeaza sa fie eutanasiati de autoritatile sanitar-veterinare.

Pana la sfarsitul saptamanii trecute, in judetul Braila, au fost eutanasiati si ingropati 3.014 porci, din zece focare aflate pe raza comunelor Frecatei, Bertestii de Jos si Stancuta, iar alte 145 de exemplare au murit inainte ca autoritatile veterinare sa fie anuntate.

Filtre pentru dezinfectarea rotilor la marginea mai multor localitati

Potrivit directorului Directiei Sanitar Veterinare Braila, Gicu Dragan, judetul Braila este al doilea pe tara, dupa Timisoara, ca numar de porci aflati in crescatorii, cu peste 200.000 de exemplare, din care 140.000 se afla in fermele situate in zona Tichilesti – Tufesti.

In actiunile de combatere a pestei au fost angrenate Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Politia, Jandarmeria, Politia de Frontiera, Armata si au fost instituite filtre pentru dezinfectarea rotilor masinilor la trecerile bac de la Gropeni si de la Stanca si la marginea localitatilor Spiru Haret si Bertestii de Jos.

De asemenea, pentru ca virusul sa nu se raspandeasca pe cale rutiera, s-a luat masura restrictionarii traficului greu pentru masini cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DJ 211A, tronsonul Viziru – Cuza Voda, si pe DJ 212, tronsonul Cuza Voda – Mihai Bravu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE