Cod galben de inundatii in doua judete din tara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atentionare Cod galben de inundatii, valabila pana la miezul noptii pe raul Siret, pe raza judetelor Bacau si Neamt, relateaza Agerpres.

Potrivit hidrologilor, pana la ora 00:00, se vor inregistra scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie pe raul Siret – afluentii mici aferenti sectorului aval S.H. Nicolae Balcescu – amonte S.H. Adjudu Vechi (judetele Neamt si Bacau).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice Mora, Bogdanesti si Valea Morii.

Atentionarea a fost transmisa catre: Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala “Apele Romane”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administratia Bazinala de Apa Siret si Sistemele de Gospodarire a Apelor Neamt si Bacau.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE