Atentie fermieri: ultima saptamana de depunere a declaratiei unice la ANAF

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform ANAF, termenul limita pentru depunerea „Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice” – Formularul 112 – este luni, 16 iulie 2018.

Declaratia Unica se depune de catre persoanele care au obligatia declararii veniturilor realizate din Romania sau/si din strainatate in anul 2017, declararii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2018 si de catre persoanele care au obligatia declararii venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Pentru depunerea declaratiei online, pana la 16 iulie 2018 inclusiv, se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit platit integral pana la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentand obligatiile fiscale anuale pentru anul 2018. „Valoarea bonificatiei diminueaza impozitul pe venitul net anual platit si se aplica corespunzator si pentru contributiile sociale datorate potrivit legii”, mentioneaza Ministerul Finantelor, intr-un comunicat.

Declaratia Unica se poate depune si in format hartie la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Gasiti aici formularul necesar completarii declaratiei unice.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE