Atentie fermieri! Astazi este ultima zi de depunere a declaratiei unice

Facebook
Twitter

Conform Codului Fiscal, declaratia unica trebuie depusa pana astazi, 31 iulie 2019, dupa ce termenul initial de 15 martie a fost amanat. Iata cine trebuie sa depuna declaratia unica.

“Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate, care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaratia se completeaza si se depune si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.

Care este termenul de depunere?

“Declaratia se depune pana la data de 31 iulie 2019, inclusiv, de catre persoanele fizice care au obligatia:

– declararii impozitului pe veniturile realizate din Romania sau/si din strainatate in anul 2018;

– declararii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2019;

– declararii venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale pentru anul 2019 si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate in anul fiscal 2018.

Declaratia se depune in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, in cazul contribuabililor care incep o activitate in cursul anului fiscal si a celor care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare pentru care impunerea este finala si care nu au avut, pana la acea data, obligatia depunerii declaratiei unice.”, conform ghidului publicat.

Declaratia unica se poate depune prin serviciul Spatiul Privat Virtual sau poate fi transmisa ANAF prin intermediul serviciului “Depunere declaratii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

De asemenea, “Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice” se poate transmite si prin posta sau se poate depune la sediul unitatilor fiscale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE