ANSVSA, amenzi record acordate comerciantilor din sectorul agroalimentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Seria controalelor in unitatile amplasate in cele 7 zone de interes turistic – Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia – a continuat si in saptamana 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat 272 de unitati.

Controalele au vizat: 179 de unitati de alimentatie publica, 7 pizzerii, o pensiune, 6 cantine, 6 cofetarii/patiserii, 10 laboratoare de cofetarie/patiserie, 44 de magazine alimentare, 3 supermarket-uri, 7 tonete de inghetata, 5 depozite alimentare, 2 unitati de produse congelate si 2 autoutilitare.

In urma acestor controale s-au constatat neconformitati referitoare la:

manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;

comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar;

ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare;

conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie;

depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

nedemonstrarea trasabilitatii produselor alimetare;

efectuarea transporturilor de produse de origine animala cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 56 de unitati, respectiv 16 restaurante, 13 unitati tip fast – food, 4 unitati tip bufet, 4 magazine alimentare, un bar, 2 laboratoare cofetarie/patiserie, 2 braserii, 2 patiserii, 2 tonete inghetata, o rulota, 6 depozite alimentare1 unitate produse congelate si 2 autoutilitare,  au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 513.200 de lei.

In perioada mai sus mentionata, au fost confiscate si retrase de la vanzare 211,5 kg de produse alimentrae si 30 de buc oua improprii consumului uman, produse care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.

Prin intermediul D.S.V.S.A. Constanta, A.N.S.V.S.A. pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.

 

Medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 supravegheaza si verifica  permanent unitatile aflate pe Litoralul romanesc.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE