Atentie fermieri. Un nou mod de depunere a Declaratiei Unice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform Ministerului Finantelor Publice, persoanele care realizeaza venituri isi pot depune online declaratia unica, printr-un formular inteligent disponibil in Spatiul Privat Virtual (SPV), relateaza Agerpres.

Formularul calculeaza automat valoarea impozitelor si contributiilor ce trebuie platite la stat si poate fi accesat la (pfinternet.anaf.ro). Inregistrarea pe site este posibila fara deplasarea fizica la sediul ANAF.

,,In acest sens, MFP a transmis prin posta fiecarui contribuabil o scrisoare personalizata, care contine toate datele necesare inrolarii din confortul propriei case. Prin intermediul SPV se poate accesa oricand situatia fiscala personala si se pot primi sau transmite o serie de documente, declaratii fiscale si alte informatii fiscale utile. De asemenea, formularul se poate completa si semna si de detinatorii de certificate digitale calificate’’, precizeaza Ministerul Finantelor.

Reduceri pentru fermierii care depun declaratiile la timp

Daca Declaratia Unica este depusa online pana pe 15 iulie 2018 si plata obligatiilor se efectueaza integral pana la data de 15 martie 2019, inclusiv, se acorda o reducere de 5% din suma totala datorata bugetului de stat, iar daca suma datorata, stabilita la nivelul veniturilor estimate pentru anul 2018, este platita integral pana pe 15 decembrie 2018, se acorda o reducere suplimentara de 5% din suma datorata.

Principalele categorii de venituri care trebuie declarate de persoanele fizice provin din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arenda, activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real, piscicultura si/sau silvicultura, transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE