Vesti bune pentru fermieri: o noua metoda de a depune declaratia unica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform ministerului Finantelor, ANAF pune la dispozitia contribuabililor o aplicatie informatica dedicata, simplificata, pentru a inlesni completarea si depunerea online a Declaratiei Unice. Aplicatia poate fi dedicata la adresa https://declunica.anaf.ro/, scrie Mediafax.

Contribuabilii pot depune declaratia unica la aceasta adresa, doar „daca se utilizeaza numele de utilizator si parola contului personal din Spatiul Privat Virtual”, mentioneaza ANAF.

Institutia recomanda utilizarea din timp a aplicatiei dedicate completarii si depunerii online a Declaratiei Unice, pentru a se evita ingreunarea procedurii de depunere de catre un numar mare de utilizatori inregistrati simultan in sistem.

Bonificatie de 5% pentru contribuabilii care depun declaratia online

„Contribuabilii care depun electronic Declaratia Unica beneficiaza de bonificatia de 5% din impozitul pe venit plãtit integral panã la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentand obligatiile fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificatie de 5% se acorda, de asemenea, si pentru contributiile sociale datorate potrivit legii”, precizeaza ANAF.

In urma cu cateva zile, ANAF anunta ca prelungeste termenul de depunere al declaratiei unice pana la data de 31 iulie 2018. Pana la aceasta data, contribuabilii persoane fizice si juridice trebuie sa depuna Declaratia Unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale.

Motivele extinderii termenului

Ministerul de Finante sustine ca termenul a fost extins deoarece „atat bonificatia de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 si platit integral pana la 15 martie 2019, cat si cea acordata corespunzator pentru contributiile sociale datorate, au suscitat interesul contribuabililor, care a determinat ingreunarea Spatiului Privat Virtual prin numarul foarte mare de accesari ale acestui serviciu online gratuit in apropierea expirarii termenului”.

Nedepunerea la termenul prevazut de lege de catre persoanele fizice a Declaratiei Unice se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 500 lei, potrivit art.336, alin.(3) din Codul de Procedura Fiscala.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE