Ministerul Agriculturii anunta masurile prin care se pot accesa fonduri europene. Inscrierile incep din aceasta luna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform MADR, AFIR va deschide in perioada iulie – septembrie 2018 mai multe sesiuni de depunere de proiecte pentru submasurile din PNDR 2020 iar valoarea totala a sumelor puse la dispozitie sunt de aproximativ 846 milioane de euro, noteaza Agerpres.

Cea mai populara masura, 4.1 – „Investitii in exploatatii agricole”, pune la dispozitia fermierilor fonduri de 303 milioane de euro, dintre care 79 de milioane sunt dedicate exclusiv sectorului vegetal. Din aceasta suma, 26 milioane de euro vor fi alocate proiectelor din zona montana iar 53 milioane de euro pentru proiectele din zona non-montana.

Peste 160 milioane de euro alocate sectorului de crestere a animalelor

Cele mai multe fonduri din masura 4.1 vor merge catre zootehnie (165 milioane de euro). Din acest plafon, 54 milioane euro vor merge catre zona montana iar 111 milioane euro catre zona non-montana. 59 milioane de euro sunt disponibile pentru ferma mica si ferma de familie.

Conform Ministerului Agriculturii, prezenta alocare pe submasura 4.1 cuprinde un procent de supracontractare de 20%, rezultat in urma datelor referitoare la posibilele economii.

Masura 4.3, alocare de 242 milioane de euro

O alta masura importanta prin care se pot accesa fonduri europene este 4.3 – „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice”, care are o alocare de 242 milioane de euro (fara subcontractare). Submasura se va deschide in august/septembrie.

Submasura 4.2 “Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole”, cu deschidere in aceasta luna are prevazute fonduri de 203 milioane de euro, iar alocarea cuprinde un procent de supracontractare de 20%.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE