Negrescu: „fiecare agricultor din UE sa beneficieze de sprijin similar; subventiile ar trebui sa creasca”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a declarat ca fiecare agricultor din Uniunea Europeana ar trebui sa primeasca un sprijin similar, indiferent de tara din care provine, relateaza Agerpres.

„Subventiile primite de agricultori vin intr-o mare masura din resurse puse la dispozitie de Uniunea Europeana. Or aceasta subventie, evident, ar trebui, in opinia noastra, sa creasca. Este normal ca fiecare agricultor din Uniunea Europeana sa beneficieze de un sprijin similar. Concuram pe o piata comuna, or ca sa concuram, avem nevoie de un sprijin similar”, a declarat ministrul.

Legat de calitatea produselor aflate pe rafturile magazinelor, ministrul a declarat ca acestea trebuie sa aiba un grad de calitate „pe care doar producatorii europeni il pot oferi”.

„Este important pentru consumatori ca, atunci cand intra intr-un magazin, sa aiba posibilitatea sa achizitioneze un produs european, un produs care se ridica la un nivel de calitate pe care doar producatorii europeni il pot oferi”, a mai spus Victor Negrescu.

Alexandru Potor: „pe o piata concurentiala comuna ar trebui sa avem o egalitate de subventii”

Si secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Alexandru Potor a declarat ca Guvernul sustine egalizarea platilor acordate fermierilor, explicand ca intr-o piata concurentiala comuna, fiecare producator trebuie sa beneficieze de o sansa egala si implicit subventii egale cu cele primite de fermierii din alte state membre UE.

„Ministerul Agriculturii, Guvernul Romaniei, se pronunta pentru o egalizare a acestor plati. Dificultatile pe care le au agricultorii din Romania le au si cei din Franta, si cei Spania, si cei din Germania, deci, practic, pe o piata concurentiala comuna ar trebui sa avem o egalitate de subventii. Sper ca lucrul acesta va fi inteles la nivel european, desi exista si o oponenta”, a declarat Alexandru Potor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE