Ministerul Agriculturii vrea sa acorde o subventie cultivatorilor de tomate. Cine mai poate beneficia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In cadrul unei sedinte dintre ministrul Agriculturii si reprezentantii procesatorilor de fructe si legume, s-a discutat si posibilitatea introducerii unei noi sesiuni de sprijin financiar, in perioada imediat urmatoare, pentru a sprijini constructia de sere si solarii pentru cultura de legume in spatii protejate, noteaza Mediafax.

Astfel, fermierii care vor decide sa-si infiinteze o sera sau un solariu intr-o zona care intra in categoria de zona protejata, ar putea beneficia de un sprijin exclusiv, prin masura 4.1 – Investitii in exploatatii agricole.

Fermierii care au accesat deja aceasta masura au obtinut un sprijin de pana la 2.000.000 euro (fermele mari care au dezvoltat lanturi alimentare integrate) si de pana la 500.000 euro pentru fermele mici.

Obiectivele noii masuri

Scopul principal al acestei masuri este imbunatatirea competitivitatii din acest sector agricol, dezvoltarea de exploatatii moderne, conforme cu standardele europene si crearea de lanturi alimentare integrate.

In prezent, Autoritatea de Management analizeaza deja posibilitatea implementarii acestei noi masuri, in conditiile in care o masura mai ampla pentru constructii-montaj si investitii in spatii protejate este deja in discuti si ar putea fi lansata in viitorul apropiat.

Cand va fi lansata noua masura

AFIR va preciza cuantumul oferit beneficiarilor eligibili dar si perioada de lansare a masurii in momentul in care va analiza toate proiectele depuse in anul 2017 si cand se va efectua realocarea bugetara. De asemenea, noua versiune a Submasurii 4.1 va trebui sa tina cont atat de sectorul zootehnic, cat si de cel vegetal si de zonele montane.

La intalnirea la care s-a discutat posibilitatea implementarii acestei noi masuri, au fost prezenti atat membrii ai personalului tehnic din cadrul Directiei Generale de Politici Agricole a MADR cat si experti ai Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala – Directia Generala Dezvoltare Rurala, reprezentanti APIA si experti AFIR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE