Ce masuri au luat autoritatile pentru a sprijini fermierii afectati de inundatii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, peste 800 de pompieri, jandarmi, militari si voluntari au intervenit in ultimele zile pentru limitarea sau inlaturarea efectelor inundatiilor, care au afectat mai multe localitati din judetul Sibiu, noteaza Agerpres.

Potrivit sursei citate, in perioada 7-10 iulie, in care judetul s-a aflat sub avertizari hidrometeorologice de nivel cod galben si portocaliu, au fost inregistrate aproximativ 500 de interventii pentru evacuarea apei din gospodarii, pentru inlaturarea aluviunilor sau consolidarea si suprainaltarea digurilor.

„Au fost angrenate peste 800 de forte, dintre care peste 600 de pompieri sibieni, cu toate mijloacele tehnice din dotare. In sprijinul acestora, au venit peste 100 de pompieri de la ISU Hunedoara, ISU Valcea, ISU Alba, ISU Arad, ISU Bihor, ISU Cluj si ISU Bistrita-Nasaud. Pompierii au lucrat impreuna cu jandarmi sibieni si militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale, angajati ai primariilor si lucratori din cadrul Serviciului de Gospodarire a Apelor, in vederea prevenirii si limitarii efectelor produse de ploile abundente”, se arata in comunicatul emis de ISU Sibiu.

Masuri pentru evacuarea apei acumulate

„S-a actionat in vederea: monitorizarii zonelor afectate de vremea rea, evacuarii apei acumulate in imobile, gradini si culturi agricole, curti, subsoluri, fantani, canale colectoare si strazi, amenajarii a 1.750 de metri liniari de diguri (hidrobaraje, baraje metalice si diguri din saci cu nisip), degajarii aluviunilor, a copacilor si a pietrelor care blocau drumuri judetene si incarcarii a peste 4.500 de saci de nisip. In perioada mentionata, au fost inregistrate aproximativ 500 de interventii si au fost utilizate la capacitate maxima un numar de 50 de motopompe”, se mai arata in comunicat.

Precipitatiile s-au redus in intensitate, la acest moment fiind ridicate codurile de precipitatii abundente, dar pompierii sibieni vor ramane in teren, in sprijinul populatiei din judet, pana la inlaturarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice.

ISU Sibiu a primit ajutorul colegilor de la alte inspectorate judetene

“Nivelul de alerta la capacitate maxima al unitatii s-a ridicat, iar in aceasta dimineata fortele venite de la celelalte inspectorate judetene si-au incheiat misiunea de interventie in sprijinul ISU Sibiu. Judetul Sibiu incepe sa revina la starea de normalitate. ISU Sibiu inca mai intervine in localitatile Cristian, Bungard, Saliste, Sacadate, Dobarca si Miercurea Sibiului pentru evacuarea apei acumulate in subsoluri si pe strazi, precum si pentru monitorizarea celorlalte zone afectate in ultimele zile de cantitatea mare de precipitatii inregistrata”, se mai arata in comunicat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE