Inundatiile fac ravagii. 55 de gospodarii afectate in judetul Brasov

Facebook
Twitter

Conform ISU Brasov, inundatiile produse in judet saptamana trecuta au lasat in urma cateva zeci de gospodarii afectate, un pod distrus si mai multe drumuri surpate, noteaza Agerpres.

Astfel, in judetul Brasov au fost afectate 55 de gospodarii, iar podul care face legatura intre localitatile Crihalma si Comana de Jos a fost distrus de apele Oltului. In localitatea Tarlugeni, pe strada Crisan, drumul s-a surpat pe o distanta de 50 de metri. In cazul a patru case, exista riscul iminent ca acestea sa se prabuseasca.

Interventie a militarilor pentru evacuarea apei

Potrivit ISU Brasov, pompierii militari au intervenit in aceasta dimineata pentru evacurea apelor din municipiul Brasov, iar un alt echipaj s-a deplasat la Podul Olt, unde nivelul Oltului este in crestere insa pana la acest moment nu exista locuinte afectate.

Cod galben si portocaliu de inundatii, in aproape toata tara

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a actualizat avertizarea de inundatii emisa vineri si a instituit Cod rosu pentru rauri din trei judete, Cod portocaliu pentru rauri din 19 judete si Cod galben pentru 27 de judete.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE