Alunecari de teren si inundatii intr-un judet important. Mai multe gospodarii au fost afectate

Facebook
Twitter

Ploile torentiale inregistrate in cursul zilei de duminica in judetul Neamt au produs inundatii in mai multe localitati, afectand mai multe gospodarii si provocand o alunecare de teren pe un drum national, relateaza Agepres.

Purtatorul de cuvand al Prefecturii Neamt a declarat ca pe DN15 s-a produs o alunecare a versantului si ca mai multe pietre de mari dimensiuni au ajuns pe carosabil.

„Pe partea stanga s-a produs o alunecare, antrenand padurea spre baraj pe circa 50 de metri. Pe partea carosabil, pe partea stanga, au aparut fisuri de circa 2 centimetri pe o lungime de 20 metri”, a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Neamt.

Doua familii, nevoite sa-si paraseasca gospodaria

Alunecarile de teren inregistrate in localitatea Poiana Teiului au afectat mai multe gospodarii si doua familii au fost nevoite sa se mute la rude, deoarece exista riscul ca locuintele lor sa fie distruse.

Printr-o actiune a pompierilor, s-a dispus scoaterea apei din mai multe gospodarii din localitatile Pipirig, Piatra Soimului, Borlesti si Almas.

Judetul Neamt, cod portocaliu de inundatii

Sambata seara, in localitatea Hoisesti din comuna Margineni a fost afectat un podet peste DJ 175 si au fost inundate 7 case si 20 curti. De asemenea, o casa batraneasca, nelocuita, a fost distrusa. Tot in Margineni au fost inundate 2 beciuri.

Judetul Neamt se afla de cateva zile sub avertizare de Cod portocaliu de inundatii, care este in vigoare pana luni.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE