Actiune de amploare a Agentiei Nationale de Pescuit. Scopul: salvarea unei cantitati impresionante de puiet de peste

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura si Asociatia Pescarilor Profesionisti ”Abramis 2003” Giurgiu au desfasurat in aceasta perioada o actiune de salvare a puietului de peste din habitatul piscicol natural Dunarica (brat Smarda) din judetul Giurgiu.

Aceasta actiune a fost pregatita cu circa doua saptamani inainte de desfasurarea sa propriu-zisa, cand, prin efortul comun al pescarilor comerciali din Asociatia Pescarilor Profesionisti ”Abramis 2003’”, s-a reusit deversarea a circa 15 tone puiet de peste direct in Bratul Ara al Dunarii, cu apa de evacuare din Dunarica in urma realizarii unei brese de evacuare.

Totodata, in aceeasi zi, s-a pescuit cu navodul in 6 toane succesive circa 1.000 kg puiet de peste care a fost transportat cu ambarcatiuni cu motor in bratul Ara.

Puietul de peste salvat si repopulat in Bratul Ara al Dunarii provenea din speciile caras, crap, rosioara, stiuca, salau si avat.

La aceasta actiune au participat 38 pescari comerciali din Asociatia ,,Abramis 2003”, dotati cu un navod si 5 ambarcatiuni de pescuit comercial.

Facem precizarea ca aceasta este prima actiune de salvare a puietului de peste realizata de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura si pescarii comerciali din Giurgiu si speram ca aceasta initiativa sa fie preluata si la nivelul altor asociatii de pescari comerciali.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE