Ministerul Agriculturii anunta noutati despre subventii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Miercuri, 28 februarie 2018, Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, va sustine o conferinta de presa la sediul institutiei. Temele ce vor fi abordate in cadrul conferintei se refera la:

– Startul Campaniei de primire a cererilor unice de plata — 2018;

– Stadiul absorbtiei fondurilor europene – APIA si AFIR; plata subventiilor la zi;

– Perspective anul 2018 pentru programul „Tomate romanesti”;

– Descrierea procedurii si calendarul actiunilor in cadrul Programului national de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii;

– Programul de dezvoltare a raselor de suine romanesti in regim traditional ”Bazna si Mangalita”.

De curand, APIA a anuntat ca incepand cu anul 2018 exista 3 noi pachete de plati compensatorii pentru Masura 10 – Agro Mediu.

Platile compensatorii se acorda pentru respectarea angajamentelor pe o perioada de 5 ani, fiind necesar ca fermierii sa respecte cerintele de baza si cele specifice aferente pachetelor pentru care aplica si sa tina o evidenta a activitatilor agricole prin completarea caietului de agro-mediu.

Indiferent daca pachetul se aplica pe teren arabil sau pe pajisti permanente, nu este permis aratul sau discuitul pajistilor existente in cadrul fermelor care au angajamente in derulare. Beneficiarii vor trebui sa faca dovada detinerii cunostintelor necesare implementarii angajamentelor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE